Brunkager, opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
ca 400 stk

500 g smør
450 g sukker
250 g lys sirup
15 g potaske
1 brev nelliker = 8 g
25 g kanel
75 g pomeransskal
100 g mandler
1 kg mel

opskrift
Fremstilling af brunkager / sådan laves brunkager:
Smør, sukker og sirup varmes op under omrøring til det syder i kanten. Fjernes fra varmen.
Potasken udrøres i lidt koldt vand og tilsættes.
Krydderierne drysses i sammen med hakket pomeransskal og smuttede mandler, der er snittet groft på langs.
Massen afkøles, til den er håndvarm, og melet æltes i.
Dejen trilles i tykke pølser, som lægges koldt nogle timer eller dage, som det passer bedst.
Udskæres i tynde kager og bages ved 180C i 6-8 min.


En opskrift mere på brunkager

200 g smør
125 g sirup
125 g sukker
1 tsk potaske opløst i 1 spk kogende vand
1 brev hele nelliker
1 1/2 spsk kanel
450 g mel
100 g smuttede gofthakkede mandler

Kom smør, sirup og sukker i en gryde og varm det op til kogepunktet, tilsæt potasken der er opløst i kogende vand.
Afkøl massen til den er lunken.
Tilsæt krydderrier mel og mandler og ælt dejen grundigt.
Tril dejen ud i stænger og kom dem i køleskab i minimum to timer eller i fryseren minimum 1/2 time.
Skær dem ud i tynde skiver og bag dem ved 180 grader i 5-6 min.

 
 
dk Dansk jul opskrift