Flæskesteg - sådan bliver stegen mør, opskrift

Juleside Julemad Julespil Julelinks Forbrugslån
Julesange Julehit Julemanden Julefilm Julegrafik
Julelys video Lån penge Netradio Om Cool Jul.dk Debat om jul
 
Opskrift på mør flæskesteg:

Hvis man skal sikre sig en mør flæskesteg så gælder det om at finde en sted, som er fedtmarmoreret. Tendensen har i mange år været, at svin er blevet mindre fede, fordi forbrugerne efterspørger fedtfattig mad.

Det gør ikke så meget, hvis svindet skal bruges i en gryderet. Men når det gælder flæskesteg, så er det meget magre svindekød ikke vejen frem. Margig Dall Asslyng fra Slagteriernes Forskingsinstitut slår et slag for langtidsstegningen, som ofte vil kunne gøre underværker med selv det mest magre stykke ste.

opskrift
Langtidsstegningen er også velegnet, hvis man har købt en økologisk flæskesteg.

De økologiske grise har nemlig en tendens til at være lidt mere seje, fordi de har fået mere motion og er vokset langsommere, end de konventionelle griser. Hvis kødet efterfølgende er modnet ordentligt, så skulle det dog ikke have den store betydning for mørheden.

Direktør Fie Graugaard fra det økologiske slagteri Hanegal A7S gør i øvrigt opmærksom på, at flæskesteg ikke bare er flæskesteg.

"Hvis man vil være sikker på mørt kød, så kan man gå efter nakkestegen i stedet for selve kammen. Men det er jo en smagssag, hvor fedt kød, man vil have. Men lige præcis juleaften kan man måske godt tillade sig at gå lidt på kompromis med fedtprocenternet. Personligt kan jeg godt lide mellemkammen. Den er hverken meget fed eller meget mager," lyder anbefalingen fra Fie Graugaard.

Sådan får du en god mør flæskesteg!
dk
Cool jul
Dejlig mør flæskesteg