Gammeldags hvidkål, opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
3 personer
500 g kogt hakket hvidkål (fåes dybfrossen)
1 ½ dl fløde/mælk
100 g margarine


Sådan laves gammeldags / gammeldaws hvidkål:
Hvidkålen tøes langsomt op i en tykbundet gryde ved svag varme (eller i microovn)
Tilsæt fløde/mælk og margarine. Smag til med salt og hvid peber.

Server evt. med revet muskatnød
Tilberedningstid ca. 10 min.

Serveringsforlag: Gammeldags hvidkål er velegnet til flæskesteg, and, kalkun og gås juleaften, men kan også serveres til julefrokoster med hamburgerryg, medister, frikadeller og ribbensteg. Resten af året kan gammeldags hvidkål serveres til alle kødretter f.eks. oksesteg, koteletter, karbonader m.m.

dk Dansk jul opskrift