Jule-chokoladestænger 12 stk, opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
350 g mørk chokolade
115 g smør
4 dl mælk
225 g digestive-kiks i små stykker
50 g rosiner
115 g grofthakkede, tørrede ferskner
50 g grofthakkede hasselnødder eller pekannødder


Sådan laves julechokoladekage:
1. Læg husholdningsfilm i en lille bradepande på 18 x 28 cm.
2. Kom chokolade og smør i en stor skål og stil den i en gryde med varm, men ikke kogende vand og lad blandningen smelte. Bland det godt.
3. Rør mælken i chokolade- og smørblandingen.
4. Tilsæt kiksestykkerne, rosinerne, de tørrede ferskner og nødderne og sørg for, at det hele bliver dækket af chokolade.
5. Hæld blandingen ned i bradepanden og fordel den jævnt. Stil pladen i køleskabet.
6. Løft kagen op af bradepanden og træk filmen af. Skær kagen i 12 stykker og opbevar dem køligt - indtil du er klar til at sætte tænderne i dem!
 
dk Dansk jul opskrift julemad