Julelagkage, opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
4 æg
125 g melis (1 ½ dl)
125 g hvedemel (2 dl)
1 tsk. bagepulver

Fyld:
Saften af 2 appelsiner (ca. 1½ dl)
1 dl æbelmos
2 dl sveskemos
4 dl piskefløde
2 tsk. vanillesukker
1 bl. husblas
Til pynt: svesker og nøddekerner

opskrift
Sådan laves julelagkage:
Pisk æg og melis hvidt og skummende. Vend melet og bagepulver i.
Hæld dejen i en velsmurt springform og bag ca. 30 min. ved 180 grader.
Bland æblemos- og sveskemos
Pisk fløden til skum og tilsæt vanillesukker.
Læg husblasen i koldt vand nogle minutter. Vrid let og smelt den i lidt kogende vand. Rør forsigtigt husblasen i flødeskummet.
Skær den kolde kage i 2 bunde.
Læg en kagebund på et fad og stænk lidt appelsinsaft på. Derefter lægges et lag frugtmos og flødeskum. Læg den anden bund ovenpå.
Kagen glaseres med flødeskum og pyntes med svesker og finthakkede nøddekerner.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer heraf ca. 30 min. i ovnen og tid til kagen at køle af
 
dk Dansk jul opskrift julemad