Luciabrød 3 stk., opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
1 æg
125 g melis (ca. 1½ dl)
3 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
½ spsk. kardemomme
1 brev safran (ca. ½ g)
ca. 700 g hvedmel (11-12dl)
150 g smør eller margarine
50 g rosiner (1 dl)

opskrift
Til pensling og pynt:
æg
stjerner (lavet af mørdej)
mandelflager
perlesukker

Sådan laves luciabrød:
Psik æg og melis sammen.
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Bland æggeblandingen med mælk og gær. Tilsæt salt, kardemomme og safran, der førs opløses i lidt mælk.
Ælt det med hvedmel, fedtstof og rosiner.
Lad dejen hæve, ca. 30 min., under et klæde til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og form den til 3 brød. Lad dem hæve ca. 30 min. på bagepladen.
Brødene pensles med æg og pyntes med mørdejsstjerner, mandelflager og perlesukker.
Brødene bages i ca. 30 min. ved 200 grader.

Tilberedningstid: Ca. 2 ½ time, heraf 2 x 30 min til hævning af dejen og ca 30 min til bagning i ovnen 200 grader

 
dk Dansk jul opskrift luciabrød