Sprøde klejner (ca. 160 stk), opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
2 æg
100 g melis (1 1/4 dl)
revet skasl af 1 citron
100 g smeltet smør eller margarine
50 g kartoffelmel (ca. 3/4 dl)
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk. bagepulver

Til kogningen: Palminolie eller raffinol

opskrift
Sådan laves sprøde klejner:
Pisk æg og melis, til det er hvidt og skummende.
Tilsæt citronskal og smelter fedtstof.
Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver, og bland det i lidt efter lidt.

Læg dejen koldt, til den er fast(evt. til næste dag).

Rul dejen ud så tyndt som muligt og skær den ud i ca.2½ cm brede bånd med en klejnespore eller kniv. Båndene deles på skrå i godt 10 cm lange stykker. Skær en ridse langs og vrid strykkerne til klajner ved at sno den ene ende gennem ridsen.

Varm fedtstoffet op til ca. 180 grader i en kasse rolle. Kom klejnerne i den varme friture 3-4 stykker ad gangen og kog dewm lyserbrune, ca. 2 min.

Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugnede papir.

Bemærk: Klejnerne holder sig sprøde, hvis de opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Tilberedningstid: Ca. 2½ time + tid for dejen at hvile koldt, evt. natten over.
 
CoolJul
sprøde klejner