Sønderjysk surrib, opskrift
 
Juleside
Julemad
Julespil
Julelinks
Forbrugslån
Julesange
Julehit
Julemanden
Julefilm
Julegrafik
Julelys video
Vittigheder
Netradio
Om Cool Jul.dk
Debat om jul
 
 
1 ribbensteg med svær og ben
2liter vand
6-8 laurbærblade
1 pose sylte krydderier
ca 20 g salt
3 g hvid peber
1 kop eddike
15 blade husblas

opskrift
Sådan laves sønderjysk surrib:
Ribbenstegen lægges i gryde med vandet og laurbærblade, salt, kryderier og koger i 2 timer.

Tages derpå op af gryden, sværen tages af og benene tages ud.

Lad kødet stå til det er kold, skær det nu i skiver ca.1/2 cm.tyk læg det pænt i en glasskål.

Si nu suppen og kog den op og tilsæt eddike og husblas smag til om der skal mere salt i, hæld suppen over kødet til det dækker helt. Stil det koldt (i køleskab) til dagen efter.

Holdbar i køleskab ca. 1 uge, spises på rugbrød med sky.
 
CoolJul.dk
sønderjysk surrib